ABD Adana Konsolosu John Espinoza'dan VATSO'ya Ziyaret

Amerika'nın Adana Başkonsolosu John Espinoza, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu ziyaret etti.

Amerika'nın Adana Başkonsolosu John Espinoza, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu ziyaret etti.

VATSO'da gerçekleşen ziyarette Nadiroğlu, odanın yapısı ve çalışma alanları hakkında Espinoza'ya bilgi verdi.

Odanın hazırladığı projelerle işsizliği azaltmayı hedeflediğini anlatan Nadiroğlu, Van'ın bölgenin merkezi durumunda olduğunu, Bitlis, Muş, Ağrı ve Siirt illeriyle bağlantısı bulunduğunu kaydetti.

Van'ın ekonomik olarak iyi bir konumda olduğunu da vurgulayan Nadiroğlu, bölgede huzur ve güvenin tesis edilmesi halinde kentin büyüme ve gelişmeye müsait olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Konsolos Espinoza ise, Türkiye'nin dünyanın çok zor bir coğrafyasında yer aldığını ifade etti.

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden bir çoğunun Türkiye'nin AB üyesi olmasını istediğini vurgulayan Espinoza, bundan hem Türkiye'nin, hem de AB'nin faydalanacağını söyledi.

Espinoza, "Öyle inanıyorum ki, AB Türkiye'yi kabul edecek. Bazı temeller var. Oda biraz zaman alacak" dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretin anısına Nadiroğlu, Espinoza'ya, üzerinde Van'ın tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı bir kristal plaket hediye etti.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: