ABD Adana Konsolosu, Reyhanlı'da Patlamaların Olduğu Yere Çelenk Bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği...

Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği patlamaların olduğu yere çelenk bıraktı. Konsolos Espinoza, ayrıca Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’ye taziyelerini iletti.

İlçede 11 Mayıs'ta meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıda 51 kişi hayatını kaybetmiş 222 kişi de yaralanmıştı. Bölgeye gelerek saldırılar hakkında Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler'den bilgi alan Konsolos John L. Espinoza, daha sonra patlamada zarar gören belediye binasına geçti. Burada Başkan Hüseyin Şanverdi ile görüşen Espinoza, taziyelerini iletti. Espinoza, yaşanan saldırıdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi ise "Suriye'de dökülen kan buraya kadar sıçramıştır. Türkiye'ye gelmiştir. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm Birleşmiş Milletler ve diğer ülkelerinin bu zulmü durdurmalarını talep ediyorum." dedi.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialar hakkında da gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Espinoza, "Biz iddialardan haberdarız. Kanıtları da incelemeye çalışıyoruz. Bütün bunları incelemek üzere Birleşmiş Milletlerin başlattığı çalışmaları da destekliyoruz." diye konuştu.

Espinoza, kayıpların yaşandığı belediye binasında yaptığı görüşmenin ardından, patlamanın meydana geldiği alana çelenk bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz