Abd Ankara Büyükelçisi'nden Ak Parti Genel Merkezi'ne Ziyaret

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione, AK Parti Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye...

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione, AK Parti Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye ve ABD'nin gerilim zamanlarında bile dost ve müttefik olduklarına vurgu yapan Ricciardione, "İfade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda bizim aramızda bir görüş farkı yok. Ben inanıyorum ki ilişkilerimiz hala güçlü ve sağlıklı. Biz Türk demokrasisine güveniyoruz" dedi.

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında Türkçe olarak zaman zaman AK Parti Genel Merkezi'ne geldiğini ve istişarede bulunduklarını belirten Ricciardione, bugün gerçekleşen görüşmede ise güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşmasına İngilizce olarak devam eden Ricciardione, "Hükümetin bakanlarıyla yakın ilişkiler içerisindeyim. Muhalefetle de görüşüyorum. Biz Türkiye'nin dostu ve müttefikiyiz. Gerilim zamanlarında ve daha az gerilim zamanlarında da dost ve müttefikiz. Ortak çıkarlarımıza önem veriyoruz ortaklar olarak. Bir demokrasi olarak, büyüyen ve dinamik ekonomi olarak Türkiye'nin gücüne önem veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin hala güçlü ve sağlıklı olduğuna vurgu yapan ve Türk demokrasisine güvendiklerini ifade eden Ricciardione, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama bir ay önce iki ülke arasında yatırım ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi üzerinde durdu ve bu görüşmeler devam ediyor. G-8 Zirvesi iki gün önce başladı. İleri ülkeler ve liderler görüşüyorlar. Yatırım ve ticaret konusunda görüşüyorlar. Biz de buna çok önem veriyoruz. Ve partinin üst düzey yetkilileriyle bunları görüşmeye devam edeceğiz.

Ben yeniden Türk demokrasisine olan güvenimizi vurgulamak istiyorum. Çünkü ifade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda bizim aramızda bir görüş farkı yok. Ben inanıyorum ki ilişkilerimiz hala güçlü ve sağlıklı. Biz Türk demokrasisine güveniyoruz. ABD olarak Türk halkı ve hükümeti ile ilişkimiz devam ediyor. Biz bu süreçte aranızda olmaya devam edeceğiz. ABD'nin bu dost ülkesine önem veriyoruz. Hem iş dünyasında, hem turizm alanında ortak çıkarlarımızın olduğu bu ülkeyle ilişkilerimzi devam edecek."

Reklam
Reklam

GEZİ PARKI OLAYLARI

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione, açıklamasının ardından gazetecilerin Gezi Parkı ile ilgili sorusuna ise temkinli yaklaştı. Ricciardione soruya "Görüşmelerimizi yüksek düzeyde bir prensibe dayalı olarak gerçekleştirdik. ABD'nin Türk demokrasisine olan güveni yineledik. İfade özgürlüğü ve barışçıl toplanma özgürlüğü açısından güvenimizi tekrarladık" cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: