ABD Başkan yardımcısından iPhone 5 açıklaması

iPhone 5 konusunda birçok farklı kaynaktan bilgiler geliyor.

Bunlar arasında analistler, üretim firmalarına yakın kaynaklar, kılıf üreticileri ve internet siteleri bulunuyor. Ancak bu kez yeni iPhone konusundaki bilgiler çok farklı bir kişiden geldi.

ABD’nin 45. Hükümetinde Bill Clinton’un Başkan Yardımcısı olan Al Gore, yeni iPhone konusunda bazı açıklamalar yaptı. Elbette bu açıklamaları Eski Başkan Yardımcısı kimliğiyle değil, Apple’ın Yönetim Kurulu Üyesi olması sebebiyle yapmış. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Gore, “Yeni iPhone’ların önümüzdeki ay çıkacağından bahsetmeye gerek yok” yanıtını vererek söylentileri ateşledi.

Reklam
Reklam

Apple’ın yönetim kurulu üyesi olmasının dışında oldukça güvenilir bir isim olan Al Gore’un bu açıklaması, bazıları için delil niteliği taşıyor olabilir. Ancak Gore’un bu cümleyi kurarken söylentilere mi işaret ettiği yoksa kendisine iletilen resmi bir bilgiyi mi paylaştığı bilinmiyor. Şu sıralar yeni iPhone’un Ekim ayında çıkacağına dair yoğun söylentiler var.

Gore’un sözlerinde bir başka dikkat çeken nokta da “iPhone’ların” deyişini kullanmış olması. Acaba Gore iki farklı iPhone modelinden mi bahsediyor? Burada bahsi geçen beyaz-siyah ya da 16-32GB iPhone’lar da olabilir.

[

****](http://www.scroll.com.tr/50363/facebookun-yeni-donemi-hakkinda-en-carpici-bilgiler/)