Abd Başkanı Obama'nın Partisinde Bulunan Murat Güzel Malatya'da

ABD Başkanı Barack Obama’nın mensubu olduğu Demokratik Parti’nin 4 seçici delege üyesinden biri olan ve...

ABD Başkanı Barack Obama’nın mensubu olduğu Demokratik Parti’nin 4 seçici delege üyesinden biri olan ve Obama’nın tekrar başkan adayı olmasında imzası bulunan Malatyalı Murat Güzel, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Malatya’da doğup büyüyen, ardından elektronik mühendisliği bölümünü bitirerek ABD’de burslu olarak master ve doktora yapıp üniversitelerde ders veren, daha sonra ticarete atılan Murat Güzel, ABD’de siyasetle uğraşan nadir Türklerden birisi. Murat Güzel’in Amerika’da önemli bir iş adamı olduğunu ve ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Güzel’in Malatya’nın dünyaya tanıtılması adına güzel hizmetler yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Malatya kayısısının ABD’de pazarlanmasının büyük bir önem ve değer taşıdığını da kaydeden Başkan Çakır, "Aynı zamanda Murat beyin Demokrat Parti'den delege olması yine bizi temsilen olduğu kadar, ülkemizi temsilen de güzel olay. Sadece ticaretle sınırlı kalmaması, siyasette ve yönetimde de var olmasını, kendisinin göstermiş olduğu gayretlerin, çabaların bir neticesi olarak düşünüyorum. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir görev. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Malatya’ya her gelişinde ilin gelişerek değiştiğini görmekten bahtiyarlık duyduğunu aktaran Murat Güzel, "Çok değerli ve kadim dostum, her daim samimiyetine, dürüstlüğüne, çalışkanlığına ve halk adamı olduğuna şahitlik ettiğim, zamanın ve koşulların hızla değişmesine rağmen hassasiyetlerinden ödün vermeyen Belediye Başkanımız Ahmet Çakır beye, doğup büyüdüğümüz memleketimiz Malatyamıza yaptığı hizmetlerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Malatyamız hızla gelişiyor. Her geldiğimde Malatyamızın gelişerek değiştiğini görmekten de büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şu anda ABD’de ticaretle uğraştığını ve ülkenin önde gelen firmalarına Türkiye’den kuru meyve, donmuş meyve ve meyve konsantresini temin ettiğini söyleyen Güzel, başarısının sırlarını da anlattı.

Öte yandan, Başkan Çakır ziyaretin anısına Güzel'e el dokuma halı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: