ABD başkanını arıyor

CALIFORNIA (İHA) - "Süper Salı" başladı ve heyecan devam ediyor. ABD'nin birçok eyaletlerinde Salı sabahından itibaren başlayan oylama tüm hızıyla devam ediyor.

Halk, başkanlık seçimlerinde önseçimlerini yaparak, başkanlıkta yarışacak Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerini belirlemek için bulundukları belediye binalarına giderek, oylamalarına başladı. San Francisco Körfezi'nde bulunan San Bruno kentinin belediye binasındaki oylama merkezine gelen vatandaşlardan bazıları elektronik, bazıları ise eski yöntem oylamayı kullandı.

Reklam
Reklam

Belediye yetkilisi Carol Bonner, "Çok heyecanlı bir seçim, çünkü vatandaşlardan 2-3 haftadır bu kadar ilgi görmemiştik. Bu seçim için çok heyecanlı ve istekliler. Çünkü ABD tarihinde ilk defa siyahi aday ve kadın aday birlikte yarışıyor. Bu da seçime daha fazla ilgi ve heyecan katıyor. Mesaj olarak şunu söyleyebilirim; Gel ve oyla." şeklinde konuştu.

San Francisco, Hollywood ve Beverly Hills şehirlerinde, Demokrat partili Obama'nın ağırlıklı olarak desteklendiği gözlemlenirken, San Francisco'dan Kyle Fleming, "Barack Obama'yı destekliyorum, "The Audacity of Hope" isimli kitabını okudum. Ve ışık dolu bir insan olduğuna inanıyorum. Problemlerin üstesinden gelebilecek kişilikte, yenilikçi fikirlere sahip olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle oyum Obama'ya" dedi.

San Francisco'dan Latoya isimli bir bayan, "Kesin olarak bir partiyi düşünmüyorum ama fikir olarak kim daha aklıma yatkın ise onu düşünürüm. Bu seçim harika, seçimlerde siyahi ve aynı zamanda kadın adayın olması daha da bir heyecan katıyor. Obama'nın çok iyi olduğunu düşünüyorum, kendisi African American. Favorim Barack Obama. Kendim siyah olduğum için değil, onun güçlü olduğunu düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Beverly Hills'den evli bir çiftin cevabı ise daha farklıydı. Cumhuriyetçi evli çiftten Christina Elk, "Kadın olduğu için Hillary Clinton'a sempatim de var ama Bush'un partisini destekliyoruz" dedi. Eşi ise "Hillary Clinton benim en son listemde, kesinlikle olmaz." şeklinde konuştu.