ABD Büyükelçiliği önünde eylem

ANKARA (İHA) - İşçi Partisi üyesi bir grup, 28-29 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan NATO zirvesi ile ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'ni protesto amacıyla ABD Büyükelçiliği önünde eylem gerçekleştirdi.

İşçi Parti'liler, polis tarafından ABD'nin Kavaklıdere'de bulunan elçilik binasına yaklaştırılmadılar. Protestocular eylemlerini ABD Elçilik binasına yakın Kenedy Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekipleri tarafından oluşturulan güvenlik çemberi altında yaptılar. "Üs'ler Kapatılsın, Katil Bush Defol, NATO'ya Hayır, BOP Tuzağını Bozacağız, Hükümet İstifa, Tayyip Amerika'ya" şeklinde sloganların atılıp bu yönde dövizlerin taşındığı protesto gösterisinde, İşçi Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Hüseyin Karanlık, bir basın açıklaması yaptı. Karanlık, ABD Başkanı Bush'u Türkiye'de görmek istemediklerini belirterek, ABD'nin Irak'ta büyük bir yenilgi aldığını, ABD'lilere karşı büyük bir direniş gösteren Iraklılar'ı yürekten alkışladıklarını söyledi. Karanlık, "Amerikan tuzaklarını ve Türk Ordusu'nun ABD'nin hesabına cephelere sürülmesi planlarını boşa çıkaracağız" diyerek, ABD'nin Türkiye'den yeni üs taleplerinde bulunduğunu ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ile işbirliği yaptığını savunan Karanlık, açıklaması sırasında Erdoğan'ı Başbakan olarak kabul etmediklerini vurgulamak için 'Başbakan Erdoğan, Başbakan değil' cümlesini sarfetti. Karanlık, ayrıca Erdoğan'ın ileri sürdüğü şekliyle ABD ile işbirlikçiliği sonucu Erdoğan'ın ülkeyi içten 'vurduğunu' öne sürdü.

Reklam
Reklam

Karanlık, açıklamasının sonunda NATO zirvesine kadar alanlarda eylemlerini artırarak devam edeceklerini söyleyerek, büyük protesto gösterilerinin 26 Haziran 2004 tarihinde olacağını bildirdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından ABD Büyükelçiliği yakınındaki eylem, polisin aldığı güvenlik önlemleri doğrultusunda olaysız sona erdi.