ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

Ankara - Büro Memur-Sen üyeleri, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Iraklı üç kadına idam cezası verilmesini protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliği önüne
siyah çelenk bıraktı.

Protesto amacıyla ABD Büyükelçiliği'nin karşısında toplanan Büro Memur-Sen üyeleri, "Irak'ta 2,5 milyon kadının eşi öldürüldü", "Savaşlar olmasın, kadınlar ölmesin" yazılı pankartlar açtılar.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bugün Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada çeşitli etkinliklerle
kutlanacağını, kadının toplum ve siyasetteki yeri ile kadınlara uygulanan ayrımcılığın sorgulanacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yazgan, Irak'ta devam eden savaşta da çok sayıda sivil ve savunmasız insanın hayatını kaybettiğini vurgulayarak, "Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı, kadın ve çocuklardı. Irak'ta değil, siyonist ve emperyalist işgalin olduğu tüm ülkelerde kadınlar zor şartlarda hayatlarını sürdürüyorlar. Son olarak emperyalist işgale direndiği için Irak kukla hükümeti tarafından üç Iraklı kadının idam cezasına çarptırılması, kadın hakları açısından önemli bir göstergedir" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, üzerinde 3 karanfil ve "Kadın Katili ABD" yazılı siyah çelengi, ABD Büyükelçiliği önüne bıraktı.