ABD, Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan edecek

Washington (AA) - ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, İran Devrim Muhafızları'nı "küresel terör örgütü" olarak ilan etmeye karar verdiği bildirildi.

The Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD ile İran arasındaki gerginliği daha da artıracağına kesin gözüyle bakılan bu karara gerekçe olarak "Devrim Muhafızları'nın, Irak ve Afganistan'da yıkıcı faaliyette bulunduğu ve Orta Doğu'daki terör örgütlerini desteklediği" görüşü gösterildi.

ABD yönetiminin, bu kararla, İran Devrim Muhafızları'nın mal varlığına ve mali faaliyetine karşı önlem alınmasını kolaylaştırmayı hedeflediği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Bu gelişmeyle birlikte ilk defa ABD, bir ülkenin resmi bir milis kuruluşunu terörist örgüt ilan etmiş olacak.

The Washington Post, ABD'nin gelecek ay New York'ta yapılacak BM'nin yıllık olağan toplantıları sırasında İran üzerindeki diplomatik baskıyı artırmayı planladığına işaret ederek, Devrim Muhafızları'nın terör örgütü ilan edilmesi kararının, resmen bu toplantılar öncesinde duyurulmasının beklendiğini yazdı.

Gazete, İran'daki İslami devrimi korumakla görevli yaklaşık 125 bin mensubunun bulunduğu Devrim Muhafızları'nı İran ordusuna rakip konumda olduğuna dikkat çekti.