ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Kirby: PKK Türk halkına tehdit, hükümetin savunma hakkı var

ABD Dışişleri Bakan Sözcüsü John Kirby, PKK'nın Türk halkına karşı bir tehdit oluşturduğunu, hükümetin de vatandaşlarını terör saldırılarına karşı savunma hakkı bulunduğunu bildirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medyada paylaştığı açıklamaya göre Kirby, 15 Mart tarihli açıklamasında şunları söyledi:

"PKK, bir Yabancı Terör Örgütüdür. ABD, PKK'yı bir terör örgütü olarak görmektedir. PKK'ya, Türk vatandaşlarına yönelik saldırılara son vermesi, bütün terör eylemlerini sonlandırması, fakat bu olay üzerinde konuşacak olursak, özellikle Türk vatandaşlarına yönelik saldırılara son vermesi yönünde devamlı olarak çağrıda bulunmaktayız. Fakat bu eylemlerini sürdürüyorlar. Her egemen devlet gibi, Türk Hükümetinin de vatandaşlarını terör saldırılarına karşı savunma hakkı olduğunu da söylüyoruz, öte yandan.Türkiye'ye, bunu, uluslararası yükümlülüklerini ve uluslararası hukuku gözeterek ve daha fazla sivil kaybı yaşanmaması için hassasiyet göstererek yapması çağrısında da bulunduk. Fakat PKK'nın Türk halkına karşı bir tehdit oluşturmaya devam ettiğinin farkındayız." (ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: