"ABD ekonomisinin büyüme hızı yavaşlayacak"

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Glenn Hubbard, ABD ekonomisinin büyüme hızının dördüncü çeyrek itibariyle yıllık bazda yavaşlayacağını söyledi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından düzenlenen bir toplantıya katılmak için Paris'e gelen Hubbard, üçüncü çeyrek itibariyle yıllık bazda yüzde 3.1 oranında büyüyen ABD ekonomisinin büyüme hızının dördüncü çeyrekte yavaşlamasını beklediğini kaydetti.

ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 3'ün üzerinde büyüyeceğini öngören Hubbard, Avrupa ve Japonya'nın da büyümeyi destekleyici önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Hubbard toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamasında, dünya genelinde ekonomik politikaların eş zamanlı uygulanması halinde, kısa zamanda büyüme şansının arttırılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) manevra için yeterli alana sahip olduğunu kaydeden Hubbard, Euro Bölgesi'nin bütçe açıklarından daha çok büyümeye odaklanması gerektiğini ifade etti.

Hubbard ayrıca, FED'in faiz indirimini memnuniyetle karşıladığını belirterek, ABD ekonomisi için iyi bir haber olduğunu ifade etti. Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz oranların yarım puan düşürerek son 41 yılın en düşük seviyesine çekti.

Anahtar Kelimeler: