Abd Georgıa Eyaleti Valisi Nathan Deal'e Akşam Yemeği

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin'de bulunan ABD Georgia Eyaleti Valisi Nathan Deal...

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin'de bulunan ABD Georgia Eyaleti Valisi Nathan Deal ve eşi onuruna akşam yemeği verildi.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından HiltonSA Otel'de gerçekleştirilen yemeğe, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Toros Üniversitesi Rektörü Tayyar Şen, MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Limanı yetkilileri, MDTO meclis üyeleri, Mersinli ve Amerikan iş adamları katıldı.

Yemek öncesi kısa bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, "Böylesi güzel bir akşamda böylesi güzel bir buluşmaya Mersin'de tanık olmaktan ben ve bütün çalışma arkadaşlarım ve tüm Mersinliler olarak son derece mutluyuz. Belki mesafeler uzak olsa da dünya artık giderek küçülen ve bir köy gibi birbirine yakınlaşan ve dostlukları pekişen bir dünya oldu. Bu gezi Türkiye ve ABD dostluğunun pekişmesine olduğu kadar Mersin ve Georgia arasında da çok güzel bir dostluğun başlangıcına büyük katkılar sağlayacaktır. Bu bağlamda birbirine çok yakın benzerlikleri olan ve güzellikleri olan Georgia ve Mersin'in ticari ilişkilerinden kültürel ilişkilerine kadar bu ziyaretin çok anlamlı katkılar sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Benzerliklerin sadece şehirlerarasında sınırlı olmadığının altını çizen Güzeloğlu, "Benim ve Sayın Valinin kıravat zevklerine kadar birbirine çok benzeyen yanlarımız vardı bugünkü görüşmede. Bu akşam bu dostluğun pekişmesinden ve böylesi güzel bir dostluğun bu ortamda paylaşılmasından son derece mutlu olduğumu belirtiyorum. Sayın Valimizin davetini içtenlikle şahsım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına kabul ettiğimi büyük bir mutlulukla belirtiyorum. Kardeş şehir ilişkisinde Savannah ve Mersin'in buluşmasında o törende buluşmak adına hepinize iyi akşamlar diliyorum. Yaşasın Türkiye-Amerikan, yaşasın Mersin-Georgia dostluğu diyorum" ifadelerini kullandı.

Georgia Valisi Nathan Deal ise Savannah ile Mersin arasındaki benzerliklerin çok sayıda olduğunu, bu yüzden kardeş şehir anlaşmasında ilerlemeyi düşündüklerini belirterek, misafirperverlikleri için başta Vali Güzeoğlu'na ve bütün yetkililere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da "Herkes buradayken, Savannah ile Mersin arasındaki kardeş şehir antlaşması için gerekli bütün şeyleri hızlı bir şekilde yapalım" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, Georgia Valisi Nathan Deal'a yöresel el dokumasıyla yapılmış bir kilim hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: