Abd Heyetinden Itso’ya Ziyaret

ISPARTA (İHA) – Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Sanayici İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Isparta’ya...

ISPARTA (İHA) – Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Isparta Sanayici İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Isparta’ya gelen ABD heyeti, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ITSO) ziyaret etti.

Florida eyaleti senatörleri Anizere Flores ve Rene Garcia, Latin Amerika Ticaret Odası başkan yardımcısı Rafael Calleja ve Amerikan Dışişleri Bakanlığına bağlı Dünya Uluslararası İlişkiler Konseyi Florida başkanı Max Steward’dan oluşan heyete Türk Amerikan Ticaret Odası Florida Direktörü Fatih Beyhan ile SDÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu eşlik etti. Amerikalı heyete Isparta’nın ticaret hacminden ve yapılabilecek işbirliği olanaklarından söz eden ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta’nın yatırım ortaklığına açık bir şehir olduğunu bildirdi. Güneş enerji panelleri yatırımlarıyla ilgili işbirliği yapılabileceğini anlatan Kaçıkoç, “Türkiye’nin en iyi güneş alan bölgesi burası, Isparta olarak güneş enerjisinden elektrik üretimi yeni başlandı. Devlet de destekliyor. Buraya İngiltere’den firmalar geldi, Almanya’dan geldiler. Bu bölgeye ruhsat alınmak kaydı ile yatırımcı gelebilir, iç yatırımcı ile de ortak güneş paneli üretebilirler” dedi.

Reklam
Reklam

Yabancı yatırımcılarla ortaklığa hazır olduklarını söyleyen ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan ise Ispartalı işadamlarının her zaman yeniliğe açık ve hazır olduklarını kaydetti.

Türkiye ile işbirliği yapabileceklerini belirten Amerikalı senatörler de Türkiye ile çalışmak istediklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: