ABD ikinci bir üs kullanabilir

WASHINGTON (İHA) - ABD'nin dünya genelinde başlattığı askeri üsleri düzenleme ve askerlerin yerlerini değiştirme operasyonu çerçevesinde, Türkiye'de ikinci bir askeri üssün ABD askerlerinin rotasyonunda kullanılabileceği belirtildi.

Yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Adam Ereli, "ABD Türkiye'de İncirlik dışında bir üs daha kullanmayı düşünüyor mu?" sorusuna,

"Dünya genelinde ABD askeri gücünün yeniden yerleştirilmesiyle ilgili bir düzenlemeye gidiyoruz. Bu düzenlemenin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye üzerinde de etkisi olacak" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Askerlerin yerlerinin değiştirileceğini belirten Ereli, "Buna göre belki Türkiye'de de değişik üslerin kullanımını gerektiren bir durum söz konusu olabilir ancak şimdilik tüm bunlar spekülasyon. Herhangi bir karar alınmış değil. Bu, dünya genelinde yapılacak ve henüz planlama aşamasında olan bir proje. Türkiye'de başka üslerin kullanımını içerecek mi henüz bilmiyorum" diye konuştu.