ABD ile İran el sıkıştı

VİYANA (İHA) - Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam etmekte olan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı'na Viyana'da devam edildi. UAEK'da yıllardır ABD ile İran arasında süre gelen karşılıklı atışmalar yerini el sıkışmalara bıraktı.

UAEK merkezinde bugün düzenlenen toplantının başlayacağı sırada ABD heyet başkanı ve Büyükelçi Gregor Schulte ile İran heyet başkanı ve Büyükelçi Ali Askar Saltaniye tarihte ilk defa el sıkıştı. İHA kamerasına takılan bu tokalaşma esnasıdan sonra Schulte ile Sultaniye'nin son derece neşeli olarak ayrıldığını görüntüledi.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı Barack H. Obama, göreve gelmesinin ardından "İran ile yeni dönem başlatacağız" ifadelerini kullanarak, yeni bir açılım gerçekleştirmişti. Viyana'da devam eden UAEK Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı'nda bu gün gerçekleşen manzara da Başkan Obama'nın bu sözünü doğrular nitelikteydi. 'ABD ile İran arasında buzlar eriyor mu?' sorusunu akla getiren bu görüntülerin ardından daha sonra gerçekleştirilecek uluslararası toplantılarda ABD ve İran heyetleri arasındaki samimiyetin ne boyutta olacağı ise merak konusu.