ABD Israil'in politikasından rahatsız

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher dün yaptığı basın toplantısında, ABD'nin İsrail'in Filistinli militanların ailelerini tutuklama kararından rahatsız olduğunu belirtti.

Son günlerde İsrail'de ardarda gelen intihar saldırıları ve bombalı eylemlerin ardından saldırganların aile fertlerini tutuklama operasyonu başlatan İsrail Hükümeti'ne seslenen ABD, bu tutumun İsrail'in güvenlik sorununu çözmeyeceğine işaret etti. Bireyleri tutuklama kararının aile bağlarına değil suç işleme temeline dayandırılması gerektiğini belirten Boucher "Umuyoruz ki İsrail terörle mücadelesini kişilerin suç işlediğine dair elde ettiği bilgilere dayandırır, kimlerle akraba ilişkisi içinde olduklarına değil" dedi. Sözcü, konuyu İsrail Hükümeti'nin dikkatine sunacaklarını da belirtti.

Reklam
Reklam

Boucheri bir grup Iraklı diplomatın New York'taki Birleşmiş Milletler toplantısı için ABD vizesi başvurusunda bulundukları ancak bu başvuruların ABD tarafından geri çevrildiği yolundaki iddialara da yanıt verdi. Bakanlık sözcüsü, ABD ve BM delegasyonunun Irak delegasyonundan bu yönde bir talep almadığını ve 1 - 12 temmuz tarihleri arasında yapılan Uluslararası Suç Mahkemesi toplantılarına katılmak için her hangi bir Iraklı grubun vize başvurusunda bulunmadığını belirtti. Boucher "Başvurmadıkları sürece geri çevrilmeleri imkansız" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: