ABD, kendi hatalarını araştırıyor

ABD'de 11 Eylül saldırıları konusunda inceleme yapan bir Kongre heyeti, saldırıların önüne geçecek bir istihbari bilgi tesbit edilemediğini bildirdi.

Heyet üyesi ve Demokrat Parti Senatörü Evan Bayh, The Washington Post gazetesinde yayımlanan açıklamasında, "Bildiğim kadarıyla şu ana kadar kesin bir delil yok" dedi.

Altı ay boyunca, 11 Eylül'den önce saldırı olabileceği yönünde yapılmış ihbarları inceleyen heyet, ABD istihbarat sisteminde herhangi bir aksaklık tesbit edilemediğini bildirdi.

Öte yandan, bazı heyet üyeleri ise araştırmanın henüz tamamlanmadığını ve halen kesin bir delil bulunma ihtimalinin devam ettiğini ifade ettiler.

Haziran ayı başında, terörist olmasından şüphelenilen bazı kişilerin ABD uçuş okullarında eğitim gördüğü şeklindeki ihbarlara karşı gereken soruşturmayı yapmadığı için FBI'ya yoğun eleştiriler gelmişti. Bu şekildeki raporlar üzerine Kongre, FBI ve CIA'da yeni düzenlemelere gidilmesi çağrısında bulunmuş fakat Devlet Başkanı George W. Bush, buna yanaşmayarak, İç Güvenlik Birimi kurulması teklifinde bulunmuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: