ABD Kongresi üyeleri Rusya’da

Heyet, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki zirve öncesi Moskova’da temaslarda bulunuyor

MOSKOVA (AA) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın 16 Temmuz’da Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapacağı zirve öncesinde bir grup ABD Kongresi üyesi, iki yıl aradan sonra ilk defa Rusya’da resmi temaslarda bulunuyor.

Kongre üyeleri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Lavrov, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, Kongre üyelerinin Rusya ziyaretinin parlamentolar arası ilişkilerin yeniden sağlanmasının sembolü olmasını ümit ettiğini söyledi.

Lavrov, Kongre üyelerinin Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump’ın 16 Temmuz’da Helsinki’de yapacağı zirve öncesinde Rusya’ya gelmesini "zamanında bir ziyaret" olarak nitelendirdi.

Reklam
Reklam

Heyet başkanı Alabama senatörü Richard Shelby de kısa süre sonra yapılacak Putin-Trump zirvesi için Rusya’da bulunduklarını belirterek, “İlişkilerimizin sıkıntılı olduğunu bilerek geldik ama ilişkiler daha iyi olabilir çünkü ortak çıkarlarımız var.” ifadelerini kullandı.

ABD Kongre üyelerinden oluşan bir grup en son iki yıl önce Rusya’ya gelmişti.
Geçen yılın sonunda Rusya, kendisine karşı yaptırımları destekleyen Demokrat Partiden ABD’li senatör Jeanne Shaheen’e vize vermeyi reddetmişti.

Kongre üyeleri, ziyaret çerçevesinde Rusya Parlamentosunda da temaslarda bulunacak.

Tamamı Trump'ın Cumhuriyetçi Partisinden oluşan heyetin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin'de görüşebileceği ifade edildi.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da kısa süre önce Moskova’da resmi temaslar gerçekleştirmiş, daha sonra Putin ile Trump’ın 16 Temmuz’da Helsinki’de zirve yapacağı açıklanmıştı.

Anahtar Kelimeler: