ABD Kongresinde Türkiye brifingi

Washington (AA) - ABD TemsilcilerMeclisinin Demokrat Partili üyesi Bill Pascrell, Türkiye'nin, terörle savaşta ABD ile gösterdiği işbirliğini överek, "terörle mücadelede bölgede Türkiye kadar güçlü müttefikimiz yok" dedi.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde düzenlenen ve ağırlıklı olarak Kongre üyelerinin yardımcılarının katıldığı Türkiye konulu brifingde, New Jersey eyaleti milletvekili Pascrell ve BrookingsEnstitüsü adlı düşünce kuruluşunun Türkiye programının direktörü Ömer Taşpınar, konuşma yaparak soruları yanıtladı.

Reklam
Reklam

Pascrell, Türkiye'nin dünyanın en kritik bölgelerinden birinde yer aldığını vurgulayarak, masum insanları katleden terör örgütü PKK'nin önemli bir sorun oluşturduğunu ve ABD'nin Türkiye-Irak sınırındaterör örgütü PKK'nın yol açtığı gelişmeleri görmezden gelemeyeceğini kaydetti.

Amerikalı milletvekili Pascrell, sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin bir soruya da "tarih tarihtir, ben ileriye bakmamızı istiyorum" yanıtını verdi.

Taşpınar da, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin demokrasi için büyük önem taşıdığını ve ABD'nin bu süreci güçlü şekilde desteklemesi gerektiğini ifade ederek, "ABD, Türk demokrasisi ve AB süreci içinayağa kalkmalı" dedi.

Ömer Taşpınar, Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'nin deterör örgütü PKK'ya karşı daha fazla işbirliği yapmasıve Türkiye ile gerginliği artıracak açıklamalardanuzak durması gerektiğini söyledi.

Taşpınar, ABD'nin de, terör örgütü PKK'ya karşı Barzani'yi harekete geçirmesinin büyük yarar sağlayacağını kaydetti.