ABD kongresine yeni Ermeni tasarısı geliyor

Washıngton (AA)- Ermenilere yakınlığıyla tanınan Demokrat Parti California Milletvekili Brad Sherman, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu yıl 24 nisanda yapacağı açıklamasında "soykırım" sözünü kullanacağı konusunda umutlu olmadığını ifade ederken, bu konuda ABD kongresine yeni bir tasarı sunulmaya hazırlanıldığı belirtiliyor.

Armenian Reporter adlı internet sitesinde yayınlanan bir habere göre Sherman, Obama'nın "soykırım" sözünü açıklamasında kullanacağı konusunda umutlu değil. Washington'da Ermeni Asamblesi'nin bir konferansında konuşan Sherman, Obama yönetiminin Orta Doğu'daki öncelikleri bakımından Türkiye'nin önemine işaret ederek, gelecek 60 gün içinde 1915 olaylarına ilişkin ermeni iddialarının tanınmasında başarı beklemediğini de kaydetti.

Reklam
Reklam

Demokrat Parti Massachussetts Milletvekili Jim McGovern da benzer bir ifade kullanarak, "halen Obama yönetiminin yaklaşımında açık olmayan çok şey var" dedi.
Habere göre, California'da Ermeni toplumu için düzenlenen bir toplantıda konuşan Demokrat Parti California Milletvekili ve Ermeni tasarılarının mimarı Adam Schiff de Amerikan kongresine yeni bir Ermeni tasarısının sunulacağını söyledi. Kongre üyesi Schiff, Obama'nın, "soykırım" sözünü kullanması veya tasarının kongreden geçmesinin garanti olmadığını belirtti.ABD Temsilciler Meclisi'nde Ermeni tasarı taslağı bir süredir destek amacıyla kongre üyeleri arasında dolaştırılıyordu.