"ABD kukla iktidar arıyor"

Saadet Partisi (SP) tarafından Yozgat'ta düzenlenen mitingde konuşan kapatılan Refah Partisi'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan, hiçbir seçimde milletin bu kadar perişan hale gelmediğini belirterek, harbin kapıda durduğunu söyledi.

Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Necmettin Erbakan, 10 gün sonra yapılacak seçimlerin çok büyük önem taşıdığını ifade etti. Milli Görüş'ün 3 Kasım'da işbaşına geleceğini kaydeden Erbakan, "Bu seçimin önemli olmasının 3 sebebi var. Birincisi şudur: Tüm Türkiye'yi dolaştık. Heyecanı, coşkuyu her gün tekrar tekrar artarak yaşadık.

Milletin Milli Görüş bayrağı altında toplandığını gördük. Huzurlarına büyük bir sevinçle geliyoruz. Köylümüzün ve üniversiteyi bitirmiş pek çok gençlerimizin işsizliğini, milletimizin çektiği ızdırapları da bütün illerimizde yakınen gördük. Ülkemiz bir yangın yerine dönmüş. İşte 3 Kasım bu yangından kurtulmak için Allah'ın verdiği en güzel fırsattır. Izdıraplardan kurtulmamızın vesilesi olacağı için büyük bir önem taşıyor. Hiçbir seçimde milletimiz bu kadar perişan hale gelmemişti. Onun için bu seçim ondan önceki seçimlere nazaran çok büyük bir önem taşıyor" dedi.

Reklam
Reklam

"BUNLARA DEVLET DEĞİL LEBLEBİCİ DÜKKANI EMANET EDİLEMEZ" Amerikan Başkanı George Bush'un hangi ülkeyi bombalayacağının hesabını yaptığını ifade eden Erbakan, "Türkiye'de hiçbir seçime bu şartlar altında gidilmedi. Amerika bugün hesap yapıyor, 'Eğer biz Irak'ı Amerikan askeri gönderip işgal edersek, 250 milyar dolara mal olacak. Onun yerine Irak'a Türk askeri gönderirsek 125 milyara dolara işi hallederiz' hesabı yapıyor. Bunlar şöyle düşünüyor, 'Madem ki, 3 Kasım'da Türkiye'de seçim var; öyle propaganda yapalım, halkı öyle etkileyelim ki bize taşeron olacak faizci, IMF'ci, taklitçi partiler iktidara gelsin, sakın Saadet Partisi iktidara gelmesin'. Bunun için çırpınıyorlar. Ülkede iki parti var, birisi milleti temsil eden Saadet Partisi, ikincisi ise diğerleridir. Saadet Partisi dışındaki diğer partiler trafik lambası gibi kırmızıda dur, yeşilde geç... Para mı lazım, borç al. Başka birşey bilmezler" diye konuştu.

Konuşmasında Milli Görüş'ün 33 yıldır faize karşı çıktığını ifade eden Erbakan, Anavatan Partisi'nin faizle Türkiye'yi batırdığını kaydetti. Erbakan, "Bunlara devlet değil, bir leblebici dükkanı bile emanet edilemez. Kabahat bugün ülkeyi bu duruma getiren taklitçi yönetimlerde değil, 99 seçimlerinde onlara oy verenlerde. Bütün bu günahların hepsi bu yanlış zihniyettekilere oy verenlerin defterine yazılıyor. Ondan dolayı oy vermek büyük bir mesuliyettir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"KİTAP YAZILIR" Erbakan, konuşmasını şöyle bitirdi:
"Sayın Bahçeli televizyondan konuşma yapıyor, 'Hazine bakanını değiştirdik, yeni bakana sorduk, IMF'den aldığımız 28 milyar dolar nerede? Şimdi bize cevap verecek' diyor. Aman yarabbi, üzerinde kitap yazılacak konudur bu. Borcu almadan nereye harcayacak, nereye verilecek onu düşünülmesi lazım. Borcu alacaksın, üzerinden 3.5 yıl geçecek, ondan sonra araştıracaksın. Sayın Bahçeli, daha çok beklersin, sen onu bulamazsın. Neden? Çünkü paralar millet için getirilmedi, 'Bankaları kurtaracağız' dediler. Halbuki bankaların içerisine borular döşenmiş, ucu dışarıya gidiyor, Biz 54. Hükümet'te kalfa olarak çalıştık. Şimdi usta olarak çalışacağız. O zaman 6 ayda 35 milyar dolar temin etmiştik, önümüzdeki yıl 100 milyar dolar temin edeceğiz. Buna taklitçilerin aklı ermez".