ABD, perakende satışları bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bugün Türkiye saatiyle 15:30 da açıklanacak olan "Perakende Satışlar" da yüzde 1,2 oranında artış gerçekleşmesi öngörülüyor.

Haziran ayında yüzde 1,1 oranında artan perakende satışların Temmuz ayında otomobil satışlarındaki hızlanmanın etkisiyle yüzde 1,2 oranında artması bekleniyor.

Temmuz ayı perakende satışlarındaki artış uzmanların beklentileri doğrultusunda gerçekleşir ise, ABD'de bu yıl ilk kez arka arkaya iki ay perakende satışlarda artış yaşanmış olacak.

Ayrıca Mart 2000'den bu yana en yüksek perakende satış artışına ulaşılacak. Oto satışları hariç tutulduğunda ise perakende satışlardaki artış oranının yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

General Motors (GM) öncülüğünde diğer otomobil şirketlerinin de sonradan katılımıyla gerçekleşen sıfır fazili vadeli kampanyaların otomobil satışlarında oluşturması beklenen artış tüketici güveninin çok düşük seviyelerde seyretmesine rağmen FED'in faiz indirim kararı almasını güçleştirecek diye tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler: