"ABD, PKK'ya karşı yardımı sürdürecek"

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da göreve yeni başlayan ABD Maslahatgüzarı Nancy Miceldowney'i kabul ederek, bir süre görüştü.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan ABD Maslahatgüzarı Nancy Miceldowney, Başbakan Erdoğan'a iki ülke arasında daha derin stratejik ortaklık kurulması talebini ilettiklerini kaydetti. Türkiye ve ABD halkları arasında da bunun gerçekleştirilmesini istediklerini ifade eden Miceldowney, bu çerçevede Türkiye'nin AB üyeliğini, sosyo-ekonomik reformlarını desteklediklerini vurguladı. KKTC'ye yönelik uygulanan izolasyonun sona erdirilmesi konusunda kararlı olduklarının altını çizen Miceldowney, terörle mücadeleye ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Reklam
Reklam

ABD'nin PKK terörüne karşı Türkiye'ye yardım etmeyi sürdüreceğini ifade eden Miceldowney, "PKK ve lider kadrosunun faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik çalışmalar sürecek. Türkiye yetkililerine somut yardımlarda bulunduk. Daha fazla yol ve yöntem bulmalıyız. Çünkü PKK'nın saldırıları sürüyor. PKK'ya destek olarak Avrupa'dan ya da başka ülkelerden gelen finanssal akımı durdurmak için çalışmalarımızı hızlandırdık" diye konuştu. Miceldowney, Iraklı ve Türk yetkililerle de Kuzey Irak'tan saldırıların sona erdirilmesi konularını görüşeceklerinin altını çizerek, "Özgür bir birleşik Irak'ta teröre yer yok. Terörizmde çifte standarda yer olmaz" şeklinde konuştu.

ABD olarak terörizme izin vermeyeceklerini vurgulayan Maslahatgüzarı Miceldowney, bu konuda Türkiye ile birlikte çalışacaklarını açıkladı. Miceldowney, Türkiye'de son dönemde artan terör olaylarına da değinerek, şunları söyledi:

"İnsanlar ölüyor. Duygu yüklü olduğunuzu biliyorum. Çeşitli somut adımlar attık. Şiddetin azaltılması konusunda ABD de Türkiye de kararlı. Basit bir çözüm olsaydı patlamalar olmazdı. İnsanların acısını anlıyorum. Trajik olaylar olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız."

Reklam
Reklam