ABD, sınırötesi operasyona hala soğuk

ANKARA (ANKA)- ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, PKK'ya karşı önlemlerin alınması için Washington'a Nisan sonuna kadar süre verildiği iddiaları ile ilgili olarak bir bilgisi bulunmadığını belirtti ve "Sınır ötesi operasyon sorunların çözümüne yardımcı olmaz" dedi.

Kathy Schalow, ANKA'nın sorusu üzerine, PKK'ya karşı etkin önlemlerin alınması için ABD'ye Nisan sonuna kadar süre verildiği yolundaki iddialarla ile ilgili olarak, "Türk hükümetinden ABD hükümetine bir son tarih verildiği yolundaki bir bilgim yok" dedi. Bunun, Türk hükümeti ve Türkiye'nin PKK İle Mücadele İçin Özel Temsilcisine sorulması gerektiğini belirten Schalow, ABD'nin sınır ötesi operasyona ilişkin görüşünü son aylarda net bir biçimde dile getirdiğini söyledi. Schalow söyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Sınır ötesi operasyonu konusunda ne düşündüğümüzü son aylarda net bir biçimde ortaya koyduk. Görüşümüz sınır ötesi operasyonun sorunun çözümüne yardımcı olmayacağı yönünde. Bakanımız da bunun, Irak'taki istikrarsızlık olasılığını artırabileceğini söyledi."

BD Büyükelçiliği Sözcüsü Schalow, Türkiye'nin egemen bir ülke olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Elbette ki Türkiye egemen bir ülke. Kendisini nasıl savunacağına kendisi karar vermesi lazım. Ancak geçmişte söylediğimiz gibi Türkiye ile Irak'ın iki ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunları çözmek için işbirliği içerisinde birlikte çalışabileceğini umuyoruz."