Abd, Suriye'de Ypg'ye Silah Vermeye Başladığını Açıkladı

- ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump'un imzaladığı karar doğrultusunda Suriye'de PKK'nın askeri kolu olarak bilinen YPG'ye silah yardımı yapmaya başladığını

- ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump'un imzaladığı karar doğrultusunda Suriye'de PKK'nın askeri kolu olarak bilinen YPG'ye silah yardımı yapmaya başladığını duyurdu. Pentogon sözcüsü Eric Pahon, Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Kürt gruplara verilecek silahların sadece 'DEAŞ'a karşı kullanılmasının amaçlandığını, aksi bir durum tespit edilirse yardımın kesileceğini' söyledi.
ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de YPG'ye silah vermeye başladığı ve küçük silahlar ile askeri araçların ilk partisinin YPG'ye teslim edildiğini açıkladı. Amerikanın Sesi'ne konuşan Pentagon sözcüsü Eric Pahon, teslimatın başladığını duyurdu. Pahon, aynı zamanda bölgedeki askeri danışmanların elden geldiğince verilecek silah ve teçhizatın kullanımını izlemeye alacağını da belirterek, "Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Kürt gruplara verilecek silahların sadece 'DEAŞ'a karşı kullanılması' amaçlanıyor. Aksi bir durum tespit edilirse yardım kesilecektir" dedi.
'RAKKA'NIN KISA SÜREDE GERİ ALINMASI'
Pentogon Sözcüsü Eric Pahon ayrıca, ilerleyen günlerde de bölgedeki Kürt güçlere küçük çaplı silah, cephane, ağır makineli tüfek ve intihar saldırılarında kullanılan bombalı araçlara karşı kendilerini koruyabilecek teçhizat sevkiyatı yapılacağını söyledi. Pentagon sözcüsü Pahon, daha önce de Amerikan yönetimi tarafından dile getirilen, Rakka’nın en kısa sürede geri alınması konusunda YPG ve bölgedeki Kürt güçlerin başarılı olacağına inanıldığı ifadelerini tekrarladı.
DEAŞ ile mücadele koalisyonunun karada mücadele veren ortaklarına seslenen Sözcü Pahon, DEAŞ'ın bölgeden süratle temizlenmesi için koalisyonun, cephedeki ortaklarına destek olmak zorunda olduğunu ve uygun teçhizatın sağlanması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: