ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Kumar İzmir'de

İZMİR (AA) - ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Kumar, İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Başkanı Mustafa Toprak ile görüştü.

İZMİR Başkanı Mustafa Toprak ile görüştü. Mustafa Toprak, görüşmede, tarihi geçmişi ve ekonomik durumu hakkında bilgi verdiği İzmir'e yatırım yapan yabancı sermayeli firma sayısının, her geçen gün arttığını belirtti. 2006 yılında 849 olan İzmir’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firma sayısının, 2012'de bin 800’e ulaştığına işaret eden Toprak, "Bu istatistik, kentin yatırım için yükselen yıldız olduğunun ve üstün yaşam kalitesinin göstergesi olarak nitelendirilebilir" dedi. Toprak, Kalkınma Bakanlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İZKA işbirliğiyle kente biyoteknoloji kampüsü kurulacağını dile getirerek, "Kampüste, Türkiye'nin ilk tematik sağlık teknoparkı, ilk translasyonel araştırma merkezi (İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü), klinik araştırmalar için uygun altyapı ve firmaların kullanabileceği laboratuvarlar yer alacaktır. Merkez, Orta Doğu ve Doğu Avrupa'nın en büyük biyoteknoloji araştırma merkezi olarak faaliyete geçecektir" diye konuştu. Beraberinde ağırlıklı olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren 17 firma temsilcisi bulunan ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Kumar da iki ülke arasındaki dostluğun ebedi olduğunu ve karşılıklı ekonomik ilişkilerin gelişeceğini ifade ederek, İzmir'in ABD'li sağlık firmalarının iş yapması için uygun kent olduğunu ve bu iş gezisiyle birlikte, somut projelerin ortaya çıkmasını beklediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: