ABD, Türkiye'yi destekliyor

ABD, Türkiye'yi değerli bir dost, Nato üyesi bir ülke ve pek çok konuda iyi bir ortak ülke olarak yÜzde yÜz desteklediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nda bugün yapılan basın toplantısında konuşan Bakanlık sözcüsü Richard Boucher, Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın gectiğimiz cumartesi günü Ecevit hükümetinin yeni Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel'i arayarak yeni görevinde başarılar dilediğini belirtti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman'ın şu anda Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfovitz'in heyeti dahilinde Türkiye'de olduğunu da vurgulayan sözcü, bu ziyaretin amacının Türkiye ile bir çok stratejik konuyu tartışmak ve Ekonomik reform programına ABD'nin desteğini bir kez daha vurgulamak olduğunu söyledi. IMF ile yürütülen ekonomik programın önemini bir kez daha yinelemek amacında olduklarını da söyleyen Boucher, ziyaretin aynı zamanda karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirmek, Turk insanının refah, demokrasi ve güvenlik isteklerini desteklemek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Sözcü, sorulan bir soru üzerine ABD'li yetkililerin Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'i telefonla arayarak Derviş'in istifasını durdurmasını istemelerine dair bir bilgisi olmadığını belirtti.

Anahtar Kelimeler: