''ABD uçakları hedef alındı''

LONDRA (AA)- İngiliz polisinin ortaya çıkarttığı terör eylemi planına göre, American, United ve Continental havayollarına ait uçakların hedef alındığı öğrenildi.

Amerikalı terörle mücadele uzmanları, engellenen saldırıların, American, United ve Continental havayollarının ABD'ye hareket etmeye hazırlanan uçaklarına yönelik olduğunu söylediler.

İngiliz polisi de ABD seferine hazırlanan bazı uçaklara yönelik saldırıların, el bagajına saklanan patlayıcılarla düzenlenmesinin planlandığını ve uçakların havada eşzamanlı havaya uçurulmasının amaçlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

İsminin açıklanmasını istemeyen İngiliz polis sözcüsü, "ABD'ye giden, birden çok hedefe eşzamanlı saldırılar planlanıyordu" dedi.

Eylem hazırlığıyla ilgili olarak şu ana kadar, Birmingham ve Londra ile banliyölerinde 21 kişi gözaltına alındı.

Amerikan İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff ise şüphelilerin gözaltına alınmalarının, saldırı tehdidini büyük ölçüde engellediğini, ancak tehdidin tamamen ortadan kaldırıldığından emin olamayacaklarını söyledi.

Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin, terör eylemlerinin ortaya çıkarılması üzerine tatilini yarıda keseceği ve güvenlik ve istihbarat şefleriyle toplantı yapacağı öğrenildi.