ABD yatırım harcamalarına güveniyor

Beyaz Saray ekonomi baş danışmanı Glenn Hubbard, yokluğu Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ekonomik canlanmanın önündeki esas nedenlerden olarak görülen yatırım harcamalarının 2002 yılının dördüncü çeyreğinde artacağını söyledi.

ABD Devlet Başkanı George W. Bush'un da katılacağı ve bugün Teksas'da başlayacak Amerikan ekonomisine ilişkin yuvarlak masa toplantısına hareketinden önce bir açıklama yapan Hubbard, "Yatırım harcamalarının, ekonomik canlanmanın güç kazanması için gerçekten çok önemli olduğuna inanıyorum. Harcamalarda dördüncü çeyrekten önce gerçek bir hareket beklemiyorum" dedi.

Söz konusu harcamaların temmuz-eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte yükseliş yolunda olduğunu, ancak yılın son üç ayında hız kazanacağına inandığını kaydeden Glenn Hubbard, öte yandan ABD'deki mali piyasalarda son dönemde yaşanan zayıflamayı da değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Son beş yılın en aşağı değerlerine kadar inen borsa endekslerinin yeniden bir resesyona girileceğini söylemek için yeterli olmadığını savunan Hubbard, piyasaların yeniden yükselişe geçmeyeceğini söylemek için hiçbir neden bulunmadığını söyledi.

Anahtar Kelimeler: