Abdal Kültür Merkezi'ndeki Restorasyon Çalışmaları

Merkez Osmangazi ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Son 4 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle 145 tarihi eseri ayağa kaldırdık" dedi.

Merkez Osmangazi ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Son 4 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle 145 tarihi eseri ayağa kaldırdık" dedi. Dündar, restorasyon çalışmaları devam eden Abdal Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Dündar, yaptığı açıklamada, Abdal Kültür Merkezi'nin, Ördekli, Gökdere ve Haraççıoğlu gibi sanat faaliyetlerin yürütüldüğü bir merkeze dönüşeceğini bildirerek, şunları kaydetti: "Son 4 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle 145 tarihi eseri ayağa kaldırdık. Bugün birçoğu yaşayan birer merkeze dönüşen bu yerlere, Abdal Kültür Merkezi de ekleniyor. Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan, yığma taş özelliğine sahip depoyu, sanatın ve kültürün merkezi olacak şekilde aslına uygun bir şekilde restore edip yeniden ayağa kaldırıyoruz. Abdal Kültür Merkezi restorasyon çalışmaları, planlanan şekilde devam ediyor. Şu anda merkezin dış cephedeki taşıyıcı taş duvarların temizlik ve sıva rastaları yapıldı. İç mekanda ise projede yer alan taş duvarların imalatı sürüyor. Asma kat olan bölgede ise kolonların ankraj çalışmaları devam ediyor. Binanın çatı makaslarının imalatları da dışarıda yapılıyor. Abdal Kültür Merkezi de yakında tarihi ve kültürel mirasımızın eşsiz eserlerinden biri olarak Bursa'da yerini alacak." Dündar, 990 metrekare alana sahip Abdal Kültür Merkezi'nde sanat galerisi, eğitim alanı, atölye, sergi sunum ve konferans salonlarının yer alacağını, avlusunda, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan bulunacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: