Abd'de Ardışık Faiz Artışı Olasılığının Zayıflamasıyla Dolar 3.50 Liraya Indi

- ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde ardışık faiz artışları yapacağına ilişkin beklentilerin iyice zayıflamasıyla, dolar 3.50 lira düzeyine kadar

- ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde ardışık faiz artışları yapacağına ilişkin beklentilerin iyice zayıflamasıyla, dolar 3.50 lira düzeyine kadar geriledi.

ABD'de geçen Cuma günü açıklanan verilere göre, tarım dışı istihdam Mayıs ayında beklentilerin altında kaldı. Bu bu verinin, Fed'in faiz artışı için öngördüğü ekonomik canlanmayı yansıtmadığına ilişkin yorumlara dayalı olarak, dolar küresel piyasalarda zayıfladı.

Dolar lira karşısında da 3.5036 liraya kadar geriledikten sonra 3.5050 - 3.5100 aralığına dönerken, euro 3.95 liranın üzerine yükseldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz