ABD'de bir grup liseli öğrencinin "Hamilelik anlaşması"

New York - ABD'nin Massachusetts eyaletindeki bir grup lise öğrencisinin, aynı dönemde hamile kalarak bebeklerini beraber büyütme anlaşması yapması, eyalette şok etkisi yarattı.

Okuldan yapılan açıklamada, lisede, birbiri ardına görülen hamileliklerin nedeninin bu gizli anlaşma olduğu belirtildi. Time dergisine konuşan okul müdürü, 17 öğrencinin hamile kalmasının araştırılması sonucunda, kızların kendi aralarında bir anlaşma yaptıklarının ortaya çıktığını söyledi.

Normalde, her yıl ortalama 4 hamile öğrenci olayıyla karşılaştıklarını belirten müdür, sayının bir anda artmasının dikkatlerini çektiğini ve araştırma başlattıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Hamile öğrencilerin tamamının 16 yaşın altında olduğunu ifade eden müdür, yarısının plana dahil olduğunun ortaya çıktığını, söz konusu öğrencilerin sık sık okuldaki kliniğe gelerek hamilelik testi yaptırdıklarını ve hamile olmadıklarını öğrendikleri zaman öfkeye kapıldıklarını da dile getirdi.

Olay, kentte ve eyalette büyük tartışmalara neden olurken, okul kliniğinde çalışan 2 memurun, yerel hastanenin, gebelik önleyici hapların öğrencilere dağıtılmasına engel olmasını protesto etmek için işten ayrıldıkları açıklandı.

AA