ABD’de Hayatını Kaybeden Türk Kızları Için Hacettepe Üniversitesi'nde Tören

ABD’de geçen hafta boğularak hayatını kaybeden Betül Eryıldırım ve Merve Tokel için öğrenim gördükleri Hacettepe...

ABD’de geçen hafta boğularak hayatını kaybeden Betül Eryıldırım ve Merve Tokel için öğrenim gördükleri Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde bir tören düzenlendi. Tabutların üzerine kep ve cübbe konuldu. Törene katılan Eryıldırım ve Tokel'in aileleri, okul arkadaşları ve hocaları gözyaşlarını tutamadı.

ABD'nin Utah Eyaleti’ndeki Powell Gölü’ne geçen hafta yüzmek için giden Türk kızları Betül Eryıldırım ve Merve Tokel, boğularak hayatını kaybetti. Eryıldırım ve Tokel'in cenazesi dün Ankara’ya getirildi. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı 3. Sınıf öğrencileri Eryıldırım ve Tokel’e Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Kampusü’nde bulunan Edebiyat Fakültesi önünde bir tören düzenlendi. Törene katılanlar göz yaşlarını tutamadı. Törende konuşan Betül Eryıldırım’ın amcası Ayhan Eryıldırım, yaptığı konuşma ile herkesi ağlattı. Kendisinin Betül Eryıldırım ile aynı evde büyüdüğünü dile getiren Amca Eryıldırım Betül’ün kendisine yeğenden çok bir kardeş ve arkadaş olduğunu söyledi. Onu çok sevdiğini haykıran Amca Eryıldırım gözyaşlarını tutamadı.

Reklam
Reklam

Törenin ardından cenazeler araçlarla mezarlığa gitmek üzere yola çıktı. Tokel’in cenazesi öğle namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Eryılmaz’ın cenazesi ise öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara’nın Bala ilçesinde aile mezarlığında toprağa verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: