ABD'de iş yapma imkanları semineri

İSTANBUL (İHA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk - Amerikan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yılmaz Argüden, dünyanın en büyük rekabetçi pazarı ABD'de iş yapmayı öğrenmenin önemli bir olay olduğunu söyledi.

DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi İstanbul Ceylan Otel'de ABD'de İş Yapma konulu seminer düzenledi. Seminerde Türk-İş Konseyi Başkan Yardımcısı Yılmaz Argüden'in yanısıra ABD'de çalışmalarını sürdürerek konusunda uzman olan avukat Barbaros Karaahmetoğlu, avukat Çiğdem Acar ve Melek Pulatkonak konuşma yaptı.
Yılmaz Argüden Türkiye'nin ekonomik faaliyetlerinin küresel ölçeklere kavuşarak sürdürülebilirliği açısından dünyanın en büyük rekabetçi pazarı olan ABD'de iş yapmayı öğrenmenin önemini vurguladı. Argüden Türk-Amerikan İş Konseyi'nin iş olanakları konusunda Türk işadamlarına bilgi sunma konusunda öncelik vererek işbirliği yapabilecek kişi ve kurumlarla biraraya gelinmesini sağlayacak ortamları geliştirdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

New York ve Türkiye'de avukatlık yapma yetkisine sahip olan Barbaros Karaahmetoğlu da uluslararası şirketler ve dava konularında hizmet verdiğini belirterek ABD'de avantajlı şartlarda şirket kuruluşu, farklı şirket türleri, ABD şirketler hukukunda sermaye kavramı ve ABD'ye ihracat konularında bilgiler verdi.
Melek Pulatkonak da seminerde ABD pazarında fırsatlar, ABD'de başarılı iş yapmanın yolları ve marka olma konusunda görüşlerini aktardı.
New York'ta bulunan Acar Hukuk Bürosu kurucusu avukat Çiğdem Acar da Türk yatırımcıların ABD'deki servetlerine yardımcı olmak için çalıştıklarını belirterek ABD'de göçmen hukuku ve son gelişmeleri ele alarak konuyla ilgili çeşitli vize türlerinden bahsetti.