ABD'de öldürüldü, cenazesi alınamıyor

ABD'nin Florida Eyaleti'nde öldürülen Muzaffer Ayhan'ın (47) Mersin'in Silifke ilçesindeki kardeşleri, cenazenin getirilmesi için devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

MERSİN (İHA) - ABD'nin Florida Eyaleti'nde öldürülen Muzaffer Ayhan'ın (47) Mersin'in Silifke ilçesindeki kardeşleri, cenazenin getirilmesi için devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

ABD'de öldürülen Muzaffer Ayhan'ın Atayurt beldesi Esenbel Mahallesi'ndeki kardeşleri Yunus Ayhan (43), Zafer Ayhan (50) ve Cafer Ayhan (52) yaptıkları açıklamada, kardeşlerinin cenazesini Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi. Muzaffer Ayhan'ın kardeşi Yunus Ayhan, 12 gün önce ABD'de yaşayan ağabeyinin öldürüldüğü haberini aldıklarını, ancak maddi durumları iyi olmadığı için cenazeyi getiremediklerini kaydetti. Gerek ABD'deki Türk konsolosluğu gerekse Türkiye'deki yetkililerle

Reklam
Reklam

görüştüklerini anca hala bir sonuç alamadıklarını ifade eden Yunus Ayhan, kardeşinin 20 yıl önce ABD'ye gittiğini ve Florida Eyaleti Hıllsborough Bölgesi'nde restoran işletmeciliği yaptığını belirtti.

Kardeşlerinin öldürülmesi haberini almalarıyla birlikte büyük bir şok yaşadıklarını anlatan Yunus Ayhan, cenazeyi getirememelerinden dolayı da üzüntülerinin bir kat daha arttığını söyledi. Cenazeyi getirebilmeleri için 20 bin TL'ye ihtiyaçları olduklarını anlatan Yunus Ayhan, "Diğer ağabeylerimin benim gibi maddi durumları iyi değil. Bizler çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Cebimde 3 bin liram var ve yetkililere üstünü tamamları konusunda yardım talebinde bulundum ama bir sonuç alamadım.

Başbakanımızdan ve Dışişleri bakanımızdan ağabeyimin cenazesini getirmeleri konusunda yardım bekliyorum" dedi. Ağabey Cafer Ayhan ise, "Kardeşimin cenazesinin buraya getirilmesini istiyorum. Şu Ramazan ayında bize yardım etsinler. Ailece biz çok perişanız. Bu konuda Başkanımızdan yardım bekliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Muzaffer Ayhan'ın annesi Kadriye Ayhan (80), ağabeyi Ali Ayhan (61), kız kardeşleri Cennet Celep (55) ve Fatma Bastonlu'nun (45) Mersin'de yaşadığını, babası İbrahim Ayhan'ın ise 2000 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: