ABD'de seri katil alarmı

ABD yetkileri, California'da evinin önünde oynayan bir kız çocuğunu kaçırdıktan sonra ormanda öldüren seri katilin sokaklarda tehlike saçtığını duyurdu.

Federal büro soruşturma yetkilileri ve polis, 5 yaşındaki Samantha Runnion'u evinin önünden kaçırarak öldüren katilin adeta oyun oynarcasına bir sonraki cinayetine ilişkin ipuçları bıraktığını belirtiyor.
Orange ilçesi Şerifi Mike Carona, FBI'ın profillerine göre katilin cinayeti işledikten sonra cesetlerin bulunması için çalıştığına ve gelecek cinayetlerinin ipuçlarını bıraktığına dikkat çekti.

Smantha'nın cesedinin Los Angeles'ın doğusundaki Stanton'dan 120 kilometre uzaklıktaki Orange kasabasında, dere kenarında bir yolda, vücudunun büyük bir bölümü ezilmiş ve tecavüze uğramış olarak çırılçıplak bulunduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Carona, 25 ile 40 yaşları arasında olduğunu tahmin ettikleri seri tecavüzcü ve katilin 24 saat içinde durdurulmadığı takdirde bir başka cinayetle karşılarına çıkacağını söyledi. Carona, televizyonlar aracılığıyla katile, "Sakın uyuma. Sakın yemek yeme çümnkü biz arkandan geliyoruz" çağrısında bulundu

Yetkililer, ulusal telvizyonun küçük kızın annesinin umutsuzca yalvarışlarını ekrana getirdiğini ve herkesin bunları izleyerek çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

FBI Özel Ajanı Richard Garcia, katilin cesetleri açık ve net yerlerde bırakmasının altında, "Ben burdayım ve geri geleceğim" mesajının yattığına dikkat çekti.

Amerika'da son 5 ayda yakın bölgelerde 3. genç kız cinayeti olduğunun altını çizen Garcia, cinayetlerdeki benzerliklerin onları katile doğru götürdüğünü kaydetti.

California'nın San Diego eyaletinde, geçen şubat ayında 7 yaşındaki Danielle Van Dam adlı küçük kız, yatağından kaçırıldıktan sonra evlerinin yakınlarındaki ormanda ölü bulunmuştu.

Anahtar Kelimeler: