ABD'deki Festivalin Kalbi Adana Standında Attı

ABD'nin Teksas eyaleti Houston şehrinde süren İpekyolu Festivali, renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin en ilgi...

ABD'nin Teksas eyaleti Houston şehrinde süren İpekyolu Festivali, renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin en ilgi gören noktalarından biri Adana standı oldu. Eski Başbakan Yıldırm Akbulut'un da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili ve bürokrat standı ziyaret etti.

Bu yıl Teksas'ta ilki yapılan İpekyolu Festivali çeşitli etkinliklerle sürüyor. Sabah saat 10.00'dan itibaren ziyaretçilere kapılarını açan festivali, her gün yüzlerce Amerikalı ziyaret ediyor. Gündüzleri stantları gezerek alışveriş yapan ve sergilenen kültürel eserleri inceleyen Amerikalılar, akşam saatlerinde ise eğlence programına katılıyor.

Reklam
Reklam

Festivalin bugünkü bölümünde büyük bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda, katılımcı ülkelere ve sponsorlara teşekkür belgesi verildi. Resepsiyonda konuşan Türkiye’nin eski başbakanlarından Yıldırım Akbulut, organizasyonu düzenleyenlerin Türkiye'nin tanıtımına yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti. Resepsiyona; Houston belediye başkanının yanı sıra kongre üyelerinin de katıldığı gözlendi.

Resepsiyonun ardından, Türkiye'den gelen heyetin önemli bir kısmı Adana standını ziyaret etti. Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Turgut Özal Üniversitesi Genel Sekreteri Yakup Yıldız ve Adanalı iş adamları katıldı.

Adana standından bilgi alan ziyaretçilere cezerye ikram edildi. Ziyaretçileri karşılayan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dair Başkanı Ferat Yüksel, konuklara Adana hakkında bilgi verdi. Festival çerçevesinde yapılan müzik eğlence kısmında ise Türksoy Grubu'nun gösterileri yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz