ABD'deki Okul Saldırısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İnsanlar hangi dinin mensubu olursa olsun buna biz karışamayız. Ama bir evrensel ahlakı, başkasına zarar

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İnsanlar hangi dinin mensubu olursa olsun buna biz karışamayız. Ama bir evrensel ahlakı, başkasına zarar vermenin vicdanları rahatsız edecek ahlak eğitimini alması lazım" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Ahmet Gündoğdu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" adlı konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin ABD'deki bir okula düzenlenen saldırıyla ilgili sorusuna yanıtlayan Gündoğdu, "Saldırının her türlüsüne sivil toplum örgütleri olarak karşıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu tür saldırıların önüne geçilmesi için önlemlerin alınması gerektiğini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Gerek dünyada ve gerekse ülkemizde en önemli sorunlardan birinin şiddet olduğunu görüyoruz. Şiddetin her türlüsüne sivil toplum örgütleri olarak karşıyız. Amerika'da öldürülen öğretmenler ve öğrenciler de şiddet kurbanıdır. Bugün Suriye halkı da bir diktatörün şiddeti altındadır. Ülkemizde ise bazen doktora, bazen öğretmene, bazen hemşireye, bazen de herhangi bir devlet memuruna şiddet uygulanmaktadır. Bunların hepsi birer şiddettir. Toplumdaki şiddetin öğretmenin, öğrencinin öldürülmesi, yada bu kişilerin dövülmesi, Amerika da ya da Türkiye'de bunun maneviyat boşluğundan kaynaklandığını da görmek lazım. İnsanlar hangi dinin mensubu olursa olsun buna biz karışamayız. Ama bir evrensel ahlakı, başkasına zarar vermenin vicdanları rahatsız edecek ahlak eğitimini alması lazım. Bunu ülkemiz için de söylüyorum. Bununla ilgili önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Maneviyat boşluğunun din eğitimi ile giderilebileceğinin yetkililerimiz tarafından görülmesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

-"Yoksulluk sadece önlükte değildir"-

Öğrencilerin kılık kıyafet serbestliğine ilişkin soruyu da cevaplandıran Gündoğdu, "Özgürlüklerden kimseye zarar gelmez" dedi.

Türkiye'nin bir algı değişimi yaşadığını belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

"Tek tip kıyafetten, beyaz yaka, siyah önlük ya da son süreçteki mavi önlük uygulamasından daha rahat daha serbest bir hayata geçişin başlangıcı. Burada 'ben özgür olabilirim ama millet yoksul olmaz' diye sözde özgürlükçüler var. Avrupa ülkelerindeki okulları geziyoruz. Öğrencinin de öğretmenin de ne giydiği kimsenin umurunda değil. Yoksulluk sadece önlükte değildir. Siz tek tip önlük giydirebilirsiniz ama kantinde alış-veriş yaparken zaten fakir çocuğun simit bile alamadığını göreceksiniz. Ayakkabısından ve montundan göreceksiniz. Cep telefonları ilkokullara kadar indi. Telefon markalarından zaten kimin aile standardının ne olduğunu görüyoruz. Ne giyeceğine kendisi karar veren bir öğrencinin daha özgün birey olma yolunda ilerlediğini görüyoruz."

Reklam
Reklam

Gündoğdu, açıklamalarının ardından "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" adlı konferansta bir konuşma yaptı.

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: