ABD'den 4 Profesör Ve Türk Akademisyenler İznik Gölü'nü Inceledi

Bursa ve Kocaeli üniversitelerinden akademisyenler, İznik Gölü'nde incelemelerde bulundu.<br> "Su Bilinci ve Su Kullanım Eğitimi" projesi kapsamında ABD'den Orhangazi'ye gelen 4

Bursa ve Kocaeli üniversitelerinden akademisyenler, İznik Gölü'nde incelemelerde bulundu.
"Su Bilinci ve Su Kullanım Eğitimi" projesi kapsamında ABD'den Orhangazi'ye gelen 4 akademisyen, İznik Gölü kıyısında araştırma gezisi yaptı.
ODTÜ, KTÜ, İTÜ ile Kocaeli Üniversitesinden akademisyen ve öğrencilerin de eşlik ettiği ABD'liler, göle ulaşan akarsular, kirlilik düzeyleri ve bölgedeki su bilinci hakkında bilgiler aldı. İstanbul ve Ankara'da da çalışmalar yaptığı öğrenilen yabancı eğitimcilerin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve DSİ ile görüştükten sonra projeleri için rapor hazırlayacakları öğrenildi.
Mali desteği ABD hükümeti tarafından karşılandığı belirtilen projenin ilk ayağında Endonezya ve Türkiye, ikinci ayağında ise Mısır ve Fas'ta incelemeler olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: