ABD'den seçim açıklaması

Beyaz Saray'dan 1 Kasım seçimlerine dair açıklama yapıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; Türkiye seçim sonucundan dolayı tebrik edilirken, seçim süreci boyunca medyaya ve gazetecilere karşı uygulanan baskılardan dolayı endişe duyulduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'de uluslararası hukuk kurallarının gözetilmesi gerektiği vurgusu yapıldı, 'Türk yetkililere, Türk Anayasası'nda var olan evrensel değerlere saygı duyma çağrısında bulunuyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

‘ENDİŞELERİMİZİ İLETTİK’

Reklam
Reklam

ABD Başkanı Barack Obama’nın New Jersey’de katılacağı program için Newark Havalimanı’na giderken Air Force One uçağında gazetecilerle görüşen Sözcü Josh Earnest Türkiye’yi seçimler nedeniyle kutladıklarını ve yeni hükümetle çalışmayı dört gözle beklediklerini ifade etti.

Earnest, “Hükümete karşı eleştirel olan medya organları ve gazetecilerin, politik muhalefeti zayıflatmak için hesaplı biçimde yapılmış gözüken, seçim kampanyası sırasında baskı ve yıldırmaya maruz kalmalarından derinden endişeliyiz. Türkiye’deki ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü konularındaki endişelerimizi hem kamuoyu önünde hem de özel olarak dile getirdik” diye konuştu. Sözcü, “Türk makamlarını evrensel demokratik değerleri muhafaza etmeye çağırmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

/