AB'den kırsal kalkınma yatırımlarına 1 milyar 165 milyon euro

Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerin katılıma yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla Katılım...

Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerin katılıma yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla Katılım Öncesi Yardım Aracını (IPA) oluşturdu.
IPA’nın Kırsal Kalkınma (IPARD) fonlarının kullanımı için AB Komisyonunun 29.8.2011 tarih ve C(2011) 6079 sayılı kararı ile yetki devri alınırken; programdaki şartları taşıyan işletme sahipleri ve yatırımcılar IPARD Programı Kırsal Kalkınma desteklerinden faydalanabilecek. İlk aşamada 17 ilde ve 3 tedbir için proje teklifleri alınmaya başlandı. IPARD programı kapsamında faydalanıcılara, 874 milyonu Avrupa Birliği katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon euro destek verilecek. Kullanıcı katkısı ile yaklaşık 2,5 milyar euroluk yatırım potansiyeli oluşturulacak. Kalan illerin ve tedbirlerin akreditasyon çalışmaları ile tarım-çevre ve yerel kalkınma stratejilerinin hazırlanması tedbirlerini içeren ikinci aşama çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında toplam 42 ildeki projeler desteklenecek. IPARD Programı desteklerinden faydalanmak isteyen işletmelerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Tarım ve kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) başvurmaları gerekiyor. Projeden ilk aşamada faydalanacak iller ise şöyle:
Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Samsun Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz