ABD'li Carl Lewis, herkesi Avrasya'ya davet etti

16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan Avrasya Maratonu’nun ana sponsoru olan Nike'ın davetlisi olarak İstanbul'a...

16 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan Avrasya Maratonu’nun ana sponsoru olan Nike'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen ABD'li ünlü atlet Carl Lewis'ten İstanbul'a övgü.
Feriye Lokantası’nda düzenlenen ve Nike’ın sponsorluğunun duyurulduğu basın toplantısına katılan dünyaca ünlü atlet Carl Lewis, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile de uzun uzun sohbet etti.
Amerikalı efsane atlet Carl Lewis toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve spora katılımı artıran Avrasya Maratonu’na destek vermenin hem kendisi hem de Nike için son derece önemli olduğunu belirtti.
Olimpik bir atlet olarak kendisini fiziksel aktivite ve sağlıklı bir hayat tarzıyla hayat koşullarını geliştirmeleri için gençlere ve yetişkinlere destek olmaya adadığını söyleyen Lewis, herkesi dünyanın en etkileyici yerlerinden biri olan Boğaz Köprüsü’nde koşma keyfini yaşmaya davet etti. Lewis sözlerini şöyle sürdürdü:
“Beş Amerikan Olimpik Takımı’nın bir parçasıydım ve yarışların ülkeler ve insanlar arasında nasıl bir enerji yarattığına şahit oldum. Umarım İstanbul yakın gelecekte Olimpiyat oyunları için seçilir. Türkiye’nin atletleri ile tanıştım, yeni jenerasyon çok umut vaat ediyor. Umarım Türkiye 2012 Olimpiyat Oyunları’ndan birçok madalya ile döner.”
Ünlü atlet, 8 Ekim’de ise koşu tutkunlarının ilgiyle takip ettiği “We Run Istanbul” koşularının Caddebostan’da gerçekleşecek olan son ayağına katılacak. 4 kilometrelik bir parkurda gerçekleşecek olan koşu Avrasya Maratonu’na da hazırlık niteliği taşıyor.
8 Ekim’de gerçekleşecek olan koşuya katılmak isteyenler; Taksim AKM önü, Bakırköy-Towncenter AVM önü, Kadıköy Evlendirme Dairesi ve Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus’tan 12.45’te hareket eden ücretsiz servislerden faydalanabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz