ABD'li generaller kaygılı

Rusya'nın devlet haber ajansı olan İtar-Tass, 2 ünlü Amerikan generalinin, ABD'nin Irak'ta başarılı olacağından şüphe eden askeri yeklililer arasına katıldığına dair haber yayınladı.

Habere göre, İran körfezinde askeri birliklerin komutanlığını yapmış emekli general Norman Shavrshkopf ve NATO'nun Avrupa'daki ordu birliklerinin baş komutanlığını yapmış emekli general Wesli Klark, ABD'nın Irak'ta tek taraflı askeri operasyona başlamasına karşı çıktılar.

Bağdat'a karşı askeri operasyon "Sahrada Fırtına" operasyonundan daha etkili olmayacak diyen Shavrshkopf, "İran Körfezi'ndeki savaş sırasında ABD uluslararası topluluktan destek alıyordu. Ancak şimdi tek başına hareket edersek uluslararası toplumdan destek alamayacağız. Irak ordusunun imkanları yeterince değerlendirilmedi. Washington'un sadece Kuveyt ve Türkiye'nin desteğine değil, Suudi Arabistan'ın da desteğine ihtiyacı var" dedi.

Reklam
Reklam

Wesli Klark ise Washington'un Irak konusunda tek taraflı politika izlemesini eleştirerek, "Afganistan'daki hızlı başarılar ABD yönetimini uluslararası örgütlerin katılımı olmadan, terörle mücadeleye sürüklüyor. Bu tamamen yalnış düşüncedir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: