ABD'li Inanç Turizmi Operatörlerine, Batı Akdeniz Tanıtımı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı çalışan Turkuaz...

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetini sürdüren inanç turizmi odaklı çalışan Turkuaz Tours’un yetkililerine Batı Akdeniz’i gezdirdi. ABD’li firma için belediyeler ile firmaların desteklediği 3 günlük tanıtım turu, Eğirdir, Yalvaç, Ağlasun ve Antalya’da gerçekleştirildi.

Program kapsamında ABD’de dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren Turkuaz Tours Genel Müdürü Allison Block başkanlığındaki 3 kişilik heyet, Eğirdir’de Dündar Bey Medresesi, Yeşil Ada ve Adada bulunan Ayastefanos Kilisesi’ni ziyaret etti. Sözkonusu yerlerle ilgili sunum yapılan tur operatörleri, Psidia Antiochia Antik Kenti kazı alanını gezerken St. Paul’un Yalvaç’a yaptığı üç yolculuk ile ilgili bilgilendirildi. İkinci gün Antalya Müzesi, Kaleiçi, Aspendos Antik Tiyatrosu ile Perge Antik Kenti’ni gezen ABD’li tur operatörleri, tanıtım turunu Aspendos Antik Kenti ziyareti ve Ağlasun’un Yeşilbaşköy Beldesi’ndeki tarihi değirmen incelemeleriyle tamamladı. Turkuaz Tours Genel Müdürü Allison Block, inanç turizmi için Batı Akdeniz bölgesinin, özellikle Yalvaç’taki Psidia Antiochia Antik Kenti ve içerisinde bulunan St. Paul Kilisesi’nin ne kadar önemli olduğunu yaptıkları gezi sonunda bir kez daha anladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Amerika’da Hristiyanların, dinleri ile ilgili bu tür yerleri gezmek ve görmek istediğini aktaran Block, doğal güzellikleri, antik çağlardan kalan kalıntıları ve inanç turizmi için birçok önemli noktanın Batı Akdeniz’de bulunduğunu ifade etti. Block, Amerikan vatandaşlarına bu bölgeyi tanıtarak, en yakın zamanda ABD’den inanç turizmi kapsamında ilk turist grubunu getirmeyi planladıklarını söyledi.

SAĞLIK TURİZMİNDE İHTİYAÇ ANALİZİ YAPILDI

Öte yandan Sağlık turizmiyle ilgili de çalışmalar yapan BAKA, Antalya Valiliği ve Birleşmiş Milletler’in (BM) desteğiyle Aralık 2012’de başlattığı Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenme saha çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özel hastanelerin ardından konaklama tesisleri, seyahat acenteleri ve kamu hastaneleri genel sekreterliği görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde sağlık turizmi kümelenmesinde ilk adımın hastanelerin atması, otelcilerin konaklama hizmetlerini en üst düzeyde vermesi, sağlık turizminin gelişmesi için talebin olması ulaşım ile konaklamanın Antalya’da olduğu, sağlık turizminde kamunun da özel sektör mantığıyla düşünüp atılımlar yapmasının faydalı olacağı gündeme geldi. Organizasyon kapsamında Antalya Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Sadettin Dikmen ve Esra Alagöz Kaya, sektör temsilcilerinden şu isimlerle görüştü: Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkan Yardımcısı Sefa Altınay, TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Akdeniz Bölge Müdürü Kirami Acar, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan TAŞ, Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Çam. Sağlık Turizmi Kümelenme çalışmaları kapsamında önümüzdeki aylarda yapılması planlanan çalıştayda, ihtiyaç analizi sonuçları sektörün paydaşlarıyla değerlendirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: