ABD'li komutan: İran'a saldırı planımız var

Genelkurmay Başkanı Mullen, İran'ın nükleer programıyla ilgili anlaşmazlığa diplomatik yollardan çözüm bulunamaması halinde devreye sokabilecekleri bir saldırı planları olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, İran'ın nükleer programıyla ilgili anlaşmazlığa diplomatik yollardan çözüm bulunamaması halinde devreye sokabilecekleri bir saldırı planları olduğunu söyledi.

Mullen bununla birlikte, saldırının "muhtemelen iyi bir fikir" olmadığını söyledi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra İran Devrim Muhafızları'nın Başkan Yardımcısı Yadullah Cavani, ABD'den gelecek bir saldırının sert bir karşılık göreceğini söyledi. İran resmi haber ajansı İRNA'ya göre Cavani, "Basra Körfezi stratejik bir bölgedir. Eğer burada güvenlik tehlikeye girerse, onların kaybı da büyük olur. Cevabımız ağır olur" dedi. Oramiral Mullen daha önce nükleer programı nedeniyle İran'a saldırı düzenlenmesinin ciddi ve tahmin edilemez sonuçları olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Reklam
Reklam

'Nükleer silah kabul edilemez' Mullen televizyon programında İran'ın nükleer silah geliştirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mike Mullen, "Askeri seçenek hala masada. Başkan'ın seçeneklerinden biri de bu. Umarım buna başvurmak zorunda kalmayız ama bunun ciddi bir seçenek olduğu iyi anlaşılır" diye konuştu. ABD İran'ı nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçluyor. İran iddiaları reddediyor.