ABD'li öğrenciler valiliği ve belediyeyi ziyaret etti

Nevşehir'e özel bir kolejin davetlisi olarak gelen ABD'li öğrenciler, Nevşehir Valiliği'ni ve Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Nevşehir'e özel bir kolejin davetlisi olarak gelen ABD'li öğrenciler, Nevşehir Valiliği'ni ve Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji'nin 2006 yılında kardeş okul protokolü imzaladığı ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan Telluride Akademi Okulu'nun öğrencileri Türkçe-İngilizce tiyatro yapmak için geldiği Nevşehir'de Valiliği ziyaret ederek, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin'le sohbet ettiler.

Ziyarette konuşan Keskin, Altınyıldız Koleji'nin davetlisi olarak ABD'den Nevşehir'e gelen öğrencileri kabul etmekten mutluluk duyduğunu, bu tür eğitimsel faaliyetlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinin başkenti olduğunu belirten Keskin, öğrencilere buradaki izlenimlerini ABD'ye döndüklerinde ailelerine ve arkadaşlarına anlatmalarını istedi.

Ziyaret sonunda öğrenciler Keskin'e çiçek ve plaket verdi. Keskin de, öğrencilere Kapadokya bölgesini anlatan CD ve dergi hediye etti.

Ziyarete, Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci, Okul Aile Birliği Başkanı Doç. Dr. Celal Gülşen ve ABD'den gelen 14 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi'ne geçen grubu burada Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen kabul etti.

Seçen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu gibi faaliyetlerin her iki ülke öğrencileri için iyi olacağını, farklı kültürlerin bir birlerini tanımasında son derce önemli olduğunu kaydetti.

Ziyaretler sonunda açıklama yapan kolejin Genel Müdürü İğdeci, Türk öğrencileri evlerinde misafir ettikleri ve önümüzdeki günlerde Türk öğrencilerle birlikte bir tiyatro oyunu sahneleyecek olan ABD'li öğrencilerin Nevşehir'deki programlardan son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: