Abd'li Ünlü Insan Hakları Savunucusu Davis, 'hrant Dink İnsan Hakları Ve İfade Özgürlüğü Konferansı'na Katıldı

İSTANBUL, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü'nün ev sahipliğinde her yıl düzenlenen konferansta, 'Ulusaşırı Dayanışmalar:

İSTANBUL, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü'nün ev sahipliğinde her yıl düzenlenen konferansta, 'Ulusaşırı Dayanışmalar: Irkçılık, Soykırım ve Yerleşimci Sömürgeciliğe Direnmek' başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Davis'i, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile çok sayıda davetli dinledi.

"SAYISIZ HRANT DİNK YARATTILAR"
Hrant Dink'in sömürgecilik, soykırım ve ırkçılığa karşı yürütülen mücadelenin güçlü sembolü olmaya devam ettiğini söyleyen Davis, "Hrant Dink'in barış, adalet ve eşitlik hayalini ortadan kaldırabileceğini zannetmiş olanlar, onu ortadan kaldırarak bu hayalleri silebileceğini düşünen kişiler de aslında farkındalar ki, sayısız 'Hrant Dink' yarattılar. Dünyanın her yerinde insanların söylediği gibi, ben de Hrant Dink'im... Biz onun eşitlik ve adalet mücadelesinin devam ettiğini gayet iyi biliyoruz. Hrant'ın ruhu güçleniyor ve daha da büyüyor" diye konuştu.
Angela Davis, önceki gün Fransa'nın Paris kentindeki terör saldırısında hayatını kaybedenleri de andı. Konuşmasının sonunda Davis'e, günün anısına Rakel Dink tarafından bir plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz