ABD’liler Türk Sanatını Öğrendi

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston ve Austin şehirlerinden gelen 15 ABD’li öğrenci, Ankara Etimesgut Belediyesi’nin...

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston ve Austin şehirlerinden gelen 15 ABD’li öğrenci, Ankara Etimesgut Belediyesi’nin Türk ve İslam Sanatları Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek ebru yaptı.

ABD’li öğrenciler, merkezin çalışmalarını ilgiyle incelerken, Türk İslam sanatlarıyla yakından ilgilendiler. Öğrenciler, ebru çalışmalarını izledikten sonra önlüklerini takıp bir süre ebru yapmaya çalıştılar. Ebru sanatına ilgi gösteren ABD’li öğrencilere Türk ve İslam Sanatları Eğitim Merkezi öğrencileri yardımcı oldu. Ebru ustası Nuran Öner, yabancı öğrencilere ebrunun inceliklerini anlattı. Öner yapılan ebruları öğrencilere hatıra olarak hediye etti.

Reklam
Reklam

Öğrenciler daha sonra Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i makamında ziyaret ettiler. Başkan Demirel, ABD’li öğrencilere Etimesgut hakkında bilgiler verdi. Demirel, öğrencilerin ziyaret ettiği Türk ve İslam Sanatları Eğitim Merkezi’nin etiSEM bünyesinde faaliyete başladığını belirterek, “Satuk Buğra Han Türk ve İslam Sanatları Eğitim Merkezi’nde ebru sanatı, keçe yapımı, dekoratif ahşap süsleme, kilim dokuma, fotoğrafçılık, kat-ı, minyatür, tezhip, ney eğitimi ve Osmanlı Türkçesi gibi kurslar düzenliyoruz. Birçok kursiyerimiz burada eğitim görüyor” dedi. Amerikalı öğrenciler, Etimesgut’ta gördükleri misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Demirel’e teşekkür ettiler. Öğrenciler, ziyaretin ardından Etimesgut Belediyesi Atakent Sosyal Tesisleri’ni gezdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: