Abd'nin Adana Konsolosundan Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte...

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Konsolos John L. Espinoza’ya Malatya ve kayısı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kayısının Malatya için önemli bir tarım ürünü olduğunu belirterek, yüzde 85’inin ihraç edildiğini söyledi. Dünya kuru kayısı tüketiminin yüzde 70’inin Malatya tarafından karşılandığını aktaran Çakır, "Dünyanın her tarafında kayısı yetişiyor ama içerisindeki değerler bakımından hiçbir bölgenin ürünü Malatya kayısısını tutmuyor. Bu arada en iyi müşterilerimiz de Amerika'dadır" dedi. Organize sanayi bölgeleri ile ilgili de kısa bilgiler veren Başkan Çakır, iki organize sanayi bölgesinin faaliyette olduğunu, üçüncüsünün de yer tahsislerine başlandığını kaydederek, son yıllarda Malatya’nın sanayi alanında gelişen bir il konumunda olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Başkan Çakır, Malatya’nın İsmet İnönü ve Turgut Özal gibi devlet adamları çıkarmış bir kent olduğunu da dile getirerek, Konsolos Espinoza’ya yeni atandığı görevinde başarılar diledi.

Espinoza da bir bölümünü Türkçe yaptığı konuşmasında, Malatya hakkında çok güzel şeyler duyduğunu ve o yüzden kendisinin gelip görmek istediğini ifada ederek, "Muhteşem kayısısıyla Malatya gerçekten güzel bir şehir" dedi.

Türkiye-ABD ilişkilerini daha da ileri götürme konusunda temennide bulunan Konsolos Espinoza , "ABD, her zaman için Türkiye’yi en önemli stratejik ortaklarından ve en yakın müttefiklerinden görmüştür. Zaten 1950’lerden beri NATO’da da müttefikiz" diye konuştu.

Espinoza konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanırım bu bölgede konsolosluğu olan dünyadaki tek ülkeyiz. Türkiye çok önemli bir ülke. Türkiye son yıllarda özellikle bölgesel olarak da çok büyüyen bir ülke. Siyasi ve ekonomik istikrarından dolayı da tahmin ediyorum daha da büyüyecek. Normal süreçte 3 yıllık görev yapacağım. Bu süre içerisinde dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı daha da pekiştirmek için çalışacağım. Malatya'yı iyice tanımak ve keşfetmek, daha çok kayısılardan tatmak için birkaç gün burada olacağım. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Ziyarette Başkan Çakır Konsolos Espinoza’ya kayısı kristali ve kayısı hediye ederken, Espinoza da Çakır'a memleketi Dallas şehrini tanıtan bir kitap hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: