ABD’nin ilk kadın yargıcı: Yeni anayasa kısa ve basit olmalı

ABD’nin ilk Federal Emekli Kadın Yargıcı Sandra Day O’Connor, Türkiyede yeni hazırlanacak anayasanın kısa basit...

ABD’nin ilk Federal Emekli Kadın Yargıcı Sandra Day O’Connor, Türkiyede yeni hazırlanacak anayasanın kısa basit olmasını tavsiye etti. Adana Barosu’nun düzenlediği 'ABD Yüksek Mahkemesi Uygulamaları İle Savunma Hakkı' konulu konferansta konuşan O’Connor, bir anayasanın devletin bütün organları için işletilebilir ve adil olması gerektiğini söyledi. O’Connor, "Her bir organın adil ve işletilebilir çalışmasına imkan tanıyan hükümler olmalıdır." dedi.
Baro Sosyal Tesisleri’ndeki programda O’Connor, güçlü ve bağımsız yargı organının gerekliliğine inandığını kaydetti. O’Connor, "Nerede yaşıyor olursanız olun. Bir yargı organına ihtiyacınız var. İnsanlar adil yargılama sisteminin çalışmadığına inanıyorsa bu endişe vericidir." diye konuştu.
Adana Baro Başkanı Aziz Erbek ise gerçek ve tüzel kişilerin temel hakları konusunda daha özenli bir anayasanın hazırlanmasını umduğunu belirtti. Erbek, yeni anayasaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyacaklarını hatırlattı. Organizyona Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Sabri Beytorun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bitlis Baro Başkan Enis Gül, ABD Konsolosu Daria Darrell ile çok sayıda hukukçu katıldı. Baro Başkanı Aziz Erbek, programın sonunda günün anısına O’Connor’a teşekkür plaketi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz